Marmer Schuren

Alles over Marmer Schuren van de Marmer Specialist

Intensief gebruik heeft logischerwijs invloed op het uiterlijk en de kwaliteit van uw vloer. Na verloop van tijd kunnen er krassen en vlekken op de steen komen of de vloer wordt dof. Met de huis, tuin en keukenmiddelen kunnen deze beschadigingen niet worden hersteld. Vaak hebben professionelere behandelmethoden als reinigen, polijsten of kristalliseren ook niet het gewenste effect omdat de steen teveel heeft geleden. Gelukkig is er nog hoop met een betere manier, namelijk natuursteen schuren. Hierdoor komt een nieuwe laag van de steensoort tevoorschijn.

Het schuren van marmer

Kleine beschadigingen en krassen in een natuurstenen vloer zijn bijna niet te vermijden wanneer u deze intensief gebruikt. Ook kan achterstallig onderhoud hier helaas een flinke bijdrage aan leveren. Het schuren van natuursteen doen wij om krassen, hardnekkige vlekken en oneffenheden te verwijderen. De vakmannen van de Marmer Specialist weten exact hoe zij zorgvuldig de toplaag van uw marmeren vloer af kunnen schuren, om uiteindelijk een prachtig resultaat op te leveren. Door meerdere schuurfases toe te passen worden beschadigingen ongedaan gemaakt en toveren zij de originele uitstraling van de steensoort weer terug, zo geniet u binnen no-time weer van een als nieuwe vloer!

Wanneer moet een vloer geschuurd worden?

Het schuren van een vloer gaat, afhankelijk van de huidige staat, vooraf aan het polijsten van de vloer. Door de natuursteen te schuren worden oneffenheden in de vloer volledig opgelost. Door langdurig en intensief gebruik van een natuurstenen vloer kunnen er na verloop van tijd hoogteverschillen ontstaan in het oppervlak van de vloer. Men ziet dan bijvoorbeeld duidelijk looppaden in de vloer. Door middel van onze nauwkeurige schuurmachines wordt de vloer eerst volledig vlakgeslepen. Hierdoor worden alle ongelijkheden, beschadigingen, vlekken en slijtageplekken tot op de voeg weggeslepen.

Na het minimale gedeelte van de vloer geslepen te hebben wordt de vloer weer mooi gemaakt door middel van polijsten. Doordat er in het schuurproces nat geschuurd wordt, is de gehele behandeling zo goed als stofvrij!  Het slijpwater wordt met een waterzuiger direct opgevangen en opgezogen. Dit voorkomt een hoop opruimwerk. Uw natuurstenen vloer zal er nadat onze specialist is langs geweest als nieuw uitzien en ook zal viezigheid een stuk minder makkelijk achterblijven op uw mooie vloer.

Het schuren van een natuurstenenvloer in fases

Het proces van het schuren van natuursteen kunt u het beste zien als een oppervlakte behandeling. Er wordt namelijk het minimale van de toplaag weggeschuurd van de natuursteen. Zo verdwijnt hetgeen dat je niet meer wilt zien en laat het mooie van de steen zich weer zien. Dit schuurproces wordt gedaan met speciale schuurmachines met daarop draaiende “schuurpads”. Hierbij worden verschillende fases doorlopen. Voor krassen en hardnekkige vlekken kiest de specialist een aardig grove korrel. Vervolgens worden er meerdere fijnere schuurpads gebruikt . Ter afwerking van de vloer zullen we als laatste de natuursteen polijsten. Dit proces zorgt ervoor dat de vloer opnieuw glanst van binnenuit. Meer over het polijsten van marmer leest u hier.

Wilt u uw vloer weer tot leven wekken middels het vakkundig en professioneel schuren? Neem contact op voor advies op maat en een gratis demonstratie.

Een gratis proefstuk?​

Laat je door ons terugbellen.

Scroll naar top