Onderhoud

Alles over Onderhoud van de Marmer Specialist

Vanzelfsprekend bepaalt hoe goed een marmeren vloer wordt onderhouden de kwaliteit en levensduur van de vloer op lange termijn. Naast het schoonmaken van marmer komt er nog veel meer bij kijken en is het belangrijk dat de juiste behandelingen op het juiste moment worden uitgevoerd. Alleen zo kunt u langdurig genieten van uw prachtige vloer. Hoewel het onderhoud van een vloer relatief eenvoudig lijkt, doet u er bij een natuurstenen vloer verstandig aan om een gespecialiseerd onderhoudsbedrijf in te schakelen. Zo bespaart u uzelf een hoop gedoe en weet u zeker dat het goed gebeurt!

De Marmer Specialist voor al uw onderhoud!

Bij ons kunt u terecht als allround servicebedrijf dat u met liefde alles uit handen neemt wat uw natuurstenen vloer betreft. We verzekeren u ervan dat uw vloer bij ons in de goede handen is en u zich geen moment zorgen hoeft te maken om de staat van uw vloer. Wij geven u op tijd advies en raden u altijd de beste behandeling aan. Samen met u kunnen we een volledig onderhoudsplan opstellen om zowel op de korte als lange termijn de kwaliteit van uw vloer 100% te waarborgen. Wist u al dat wij voor al het marmer onderhoud een 100% tevredenheidsgarantie hanteren? Zo bent u zeker van de perfecte service.

Mogelijkheden onderhoud natuursteen vloer

Zoals u ongetwijfeld weet zijn er enorm veel soorten natuursteen. Iedere soort heeft zo haar eigen eigenschappen, niet alleen qua uiterlijk en glans, maar ook qua materiaal. Dit vereist dan ook een verschillende aanpak in het onderhoud en de behandelingen die het gewenste effect leveren. Uiteraard bieden wij voor iedere steensoort de juiste behandeling. We hebben ons alle benodigde technieken eigen gemaakt en weten precies wat uw vloer nodig heeft. Of u nou een vloer hebt van marmer, Belgisch hardsteen, graniet, Chinees hardsteen, leisteen, gneis, travertin of kwartsiet, we behandelen ze allemaal met liefde en passie!

Onderhoud technieken

Zoals hierboven vermeld heeft iedere steensoort haar unieke eigenschappen en zijn hier verschillende onderhoudsmethoden en behandelingen voor geschikt. Al deze behandelingen biedt de Marmer Specialist aan. Hieronder vind u een korte introductie van de technieken die wij al ruim 25 jaar gebruiken om vloeren weer in nieuwstaat te brengen.

Reinigen: Beperkte behandeling voor het verwijderen van dof geworden plekken, vlekken door voedingsmiddelen en verkleuring. Altijd met de juiste reinigingsproducten. Deze behandeling is vereist als onderhoud van de steen. Is geen ingrijpende behandeling tegen flinke beschadigingen en krassen.

Strippen: Dit is het ontdoen van oude impregneer- of waslagen, reinigingsproducten of andere onderhoudsproducten. Dit doen wij vrijwel altijd voordat het polijsten en kristalliseren van de vloer kan beginnen.

Polijsten: Een dof geworden vloer heeft liefde nodig. Het polijsten van uw ooit zo prachtige marmeren vloer is dé ultieme manier om het marmer weer opnieuw te laten leven!

Schuren: Bij intensief gebruik is het onvermijdbaar dat er oppervlakkige krassen, vlekken en beschadigingen ontstaan op uw vloer. Door de vloer te laten schuren ziet u deze plekken niet meer en lijkt het alsof er een nieuwe vloer ligt.

Impregneren: vooral in vochtige ruimtes is het belangrijk dat de natuursteen wordt beschermd tegen het intrekken van vuil en vocht in de steen. Door de vloer of wand te impregneren krijgen vuil en vocht geen kans om in te trekken en blijft de vloer of wand perfect beschermd.

Kristalliseren: optimale bescherming van een kostbare vloer is essentieel om er langdurig van te kunnen blijven genieten. Ter afwerking kan een nieuwe vloer worden gekristalliseerd en voor een oudere vloer kan het kristalliseren dienen als opknapbeurt.

Afslijpen: Bij grovere beschadigingen en krassen in de vloer kan het schuren van een vloer niet voldoende zijn en adviseren wij om een intensievere behandeling, genaamd afslijpen uit te voeren. Bij deze behandeling wordt de toplaag van de vloer weer volledig vlak gemaakt en zullen de krassen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

De zekerheden bij de Marmer Specialist

  • Stofvrij werken
  • Meubilair mag in huis blijven
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Door heel Nederland operationeel
  • Gratis proefstuk bij u op locatie ter demonstratie van werkwijze en resultaat
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Vakkundige specialisten

Onderhoud zelf doen

Uiteraard kunt u zelf ook het onderhoud van uw vloer doen. Het nadeel hiervan is dat de juiste onderhoudsproducten vaak erg kostbaar of moeilijk te krijgen zijn voor de consument. Tevens is de apparatuur voor de belangrijkste behandelingen onbetaalbaar als deze alleen voor privégebruik worden aangeschaft. Wij raden u dan ook aan om de nodige behandelingen en het onderhoud uit te besteden aan vakmannen. Wel kunt u er natuurlijk voor zorgen dat de vloer niet te vies wordt door regelmatig te dweilen en viezigheid direct op te ruimen. Wees daarnaast voorzichtig met scherpe voorwerpen op de prachtige vloer, krassen zijn zo gemaakt op een marmeren vloer.

Een gratis proefstuk?​

Laat je door ons terugbellen.

Scroll naar top