Marmer Schoonmaken Friesland

Indien u zeker van wilt zijn dat uw natuurstenen vloer er altijd perfect bij ligt, of wanneer u zelf niet meer naar het onderhoud van uw natuursteen vloer wilt hoeven omkijken, dan kunt u ervoor kiezen om door ons het volledige onderhoud te laten uitvoeren. Wij hebben ruim 25 jaar ervaring in onderhouden van alle soorten natuursteen en het marmer schoonmaken in Friesland. Waar u zich ook bevindt. Wij komen graag bij u langs om te kijken naar de staat van uw vloer en deze gegarandeerd te verbeteren!

Natuursteen Schoonmaken

Hoe lang de levensduur van uw prachtige natuursteen vloer is wordt bepaald door de mate en wijze van het onderhoud. Hoewel een deel van de onderhoudswerkzaamheden relatief eenvoudig zijn, bent u in de meeste gevallen beter uit als u een onderhoudsbedrijf als wij in de arm neemt. De juiste materialen, gereedschappen en technieken zijn voor enkel particulier gebruik een flinke investeringen die u niet zomaar terug heeft verdiend. In dit geval bent u bij de Friesland Marmer Specialist vele malen goedkoper uit én weet u zeker dat de juiste middelen en technieken gebruikt worden tijdens het natuursteen schoonmaken. Onze experts hebben jarenlange ervaring en weten exact hoe zij uw vloer in topconditie kunnen krijgen en houden.

Vloer onderhoud in Friesland

Dat het juiste onderhoud voor een vloer essentieel is om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw vloer, is iets dat we niet vaak genoeg kunnen zeggen. Zodra bijvoorbeeld marmer niet goed wordt onderhouden ontstaan er sneller vlekken en krassen. Marmer is niet de hardste natuursteen en behoeft, net als andere soorten steen, daarom een speciale aanpak. Hiervoor gebruiken we specialistische technieken dat alles tezamen voor het optimale resultaat zorgt.

Marmeren vloer behandelingen

Marmer is een beeldschone steensoort, maar is minder hard dan andere soorten natuursteen. Marmer is kalkhoudend en daardoor erg kwetsbaar voor externe factoren die de kwaliteit beïnvloeden. Door het poreuze karakter van de steensoort kunnen er gemakkelijk krassen en vlekken ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer het in aanraking komt met zand of wijn. Daarnaast wordt marmer in badkamers en andere sanitaire ruimtes blootgesteld aan vocht. Ook hierdoor kunnen er vlekken ontstaan. Alleen marmer schoonmaken is helaas niet voldoende. De juiste behandeling is daarom nodig om de vloer in de gewenste conditie te houden.

De  behandelingen die wij uitvoeren bij u in Friesland

Reinigen: Dit is een beperkte behandeling voor het verwijderen van dof geworden plekken, vlekken door voedingsmiddelen en verkleuring. Altijd met de juiste reinigingsproducten. Dit is geen ingrijpende behandeling tegen flinke beschadigingen en krassen. Wij als specialist in marmer schoonmaken in Friesland kunnen zijn hier al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in.

Polijsten: Een dof gelopen vloer vereist de nodige aandacht. Het polijsten van uw ooit zo mooie stenen vloer is dé ideale manier om het marmer weer opnieuw tot leven te wekken!

Impregneren: vooral in vochtige ruimtes is het belangrijk dat de natuursteen wordt beschermd tegen het intrekken van vuil en vocht in de steen. Door de vloer of wand te impregneren krijgt vuil of vocht geen kans om in te trekken en blijft de vloer of wand optimaal bestand.

Kristalliseren: de beste bescherming van een kostbare vloer is essentieel om er langdurig van te kunnen blijven genieten. Ter afwerking kan een nieuwe vloer worden ook gekristalliseerd en voor een oudere vloer kan het kristalliseren dienen als opknapbeurt.

Strippen: Dit is het simpelweg verwijderen van oude impregneer- of waslagen, reinigingsproducten en andere onderhoudsproducten. Dit doen wij meestal voordat we gaan polijsten en kristalliseren.

Schuren: Bij intensief gebruik is het onvermijdelijk dat er vlekken, krassen en beschadigingen ontstaan op uw vloer. Door de vloer te laten schuren ziet u deze plekken niet meer terug en lijkt het alsof er een nieuwe vloer ligt.

Afslijpen: bij diepere beschadigingen en krassen in de vloer kan het schuren van een vloer niet voldoende zijn en adviseren wij u om een intensievere behandeling, genaamd afslijpen uit te laten voeren. Bij deze behandeling wordt de bovenste laag van de vloer weer volledig vlak gemaakt en zullen de krassen volledig verdwijnen.

Polijsten: Een dof gelopen vloer vereist de nodige aandacht.Het polijsten van uw ooit zo mooie stenen vloer is dé ideale manier om het marmer weer opnieuw tot leven te wekken!

Belgisch Hardsteen en ander natuursteen

Een van de meest voorkomende en populaire soorten natuursteen zijn Belgisch en Chinees hardsteen. Deze varianten vereisen dan wel minder (intensief) onderhoud als marmer, maar alsnog kunnen deze twee niet zonder het juiste onderhoud. Welke soort steen geschikt is voor welke behandeling weten onze specialisten als geen ander. Op locatie bij u in Friesland kijken zij graag met u mee en voorzien u van gedegen advies.

Doffe vlekken verwijderen

Niets is vervelender om te zien dan dat uw ooit zo mooie vloer steeds verder in verval raakt en er doffe plekken, krassen, vlekken of andere beschadigingen op ontstaan. Het is dan wel onvermijdelijk, het blijft een gebruiksvoorwerp, maar toch wil je het zo goed als mogelijk voorkomen. Onze specialisten zijn ervoor opgeleid u hierbij te helpen.

Gespecialiseerd in verschillende natuurstenen vloeren

Voor iedere soort natuursteen die u ook maar kunt bedenken hebben wij de juiste behandelingen, middelen en technieken paraat om u gelijk van het juiste advies te voorzien. Van marmer schoonmaken tot leisteen polijsten. Of u nou een vloer hebt van marmer, leisteen, graniet, kwartsiet, leisteen, Belgisch of Chinees hardsteen, travertin etc. wij komen bij u op locatie in Friesland en gaan niet weg voordat uw vloer weer is als nieuw!

Benieuwd naar wat de vakmannen van Marmer schoonmaken in Friesland voor uw vloer kunnen beteken? Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan en wij komen bij u op locatie in Friesland volledig gratis een proefstuk demonstreren. Niet tevreden? Dan vertrekken wij kosteloos weer!

Een gratis proefstuk?​

Laat je door ons terugbellen.

Scroll naar top