Leisteen Schoonmaken

Alles over Leisteen Schoonmaken van de Marmer Specialist

Leisteen schoonmaken vraagt om een specifieke aanpak. Wanneer u een leisteen vloer heeft laten realiseren, dan wilt u zo lang mogelijk genieten van deze vloer. U heeft erin geïnvesteerd en u gaat er van uit dat u jarenlang van uw nieuwe vloer kunt genieten. Dit kan zeker, maar dan is het wel belangrijk dat de vloer goed wordt onderhouden. Leisteen reinigen is belangrijk, maar er is regelmatig ook een behandeling van de leistenen vloer nodig. Voor een complete dienstverlening bent u aan het juiste adres bij de marmer specialist. Wij kunnen leisteen schoonmaken door middel van een grondige reiniging. Daarnaast kunnen wij de vloer behandelen en op professionele wijze onderhouden.

leisteen schoonmaken uw vloer weer laten glanzen?

Een vloer van leisteen is uniek en bijzonder. We hebben het hier over een zogenaamd metamorf gesteente, dus een gesteente dat een metamorfose heeft ondergaan. Deze verandering ontstaat wanneer er een hoge drop op het kleirijk sediment komt te staan. Het materiaal wordt door meerdere laagjes gevormd en kan afkomstig zijn uit verschillende landen. De hardheid en poreusheid verschillen per variant. Leisteen is daarmee zeker niet standaard. Het komt in veel verschillende typen en het is belangrijk dat een leistenen vloer de juiste zorg en aandacht krijgt om mooi te blijven. Wanneer wij de vloer van leisteen schoonmaken, dan gaan wij zorgvuldig te werk. Wij stellen vast wat de vloer precies nodig heeft en gaan op vakkundige wijze te werk.

Een leistenen vloer met of zonder kalk

leisteen schoonmaken

Wanneer wij leisteen reinigen of behandelen, dan is het vooral belangrijk om zeker te zijn over de precieze variant. Zo is er bijvoorbeeld leisteen zonder kalk. Het is mogelijk om deze soort leisteen te reinigen met krachtige reinigingsmiddelen. Dit materiaal is uitstekend tegen diverse zuren bestand. Het leisteen onderhoud ziet er hierdoor ook een stuk eenvoudiger uit.

Een leistenen vloer zonder kalk is veel onderhouds vriendelijker dan een variant mét kalk in de steen. Leisteen behandelen ziet er anders uit wanneer het gaat om kalkhoudend leisteen. Deze vloeren zijn namelijk zeer gevoelig voor zuren en kunnen beschadigd raken door het gebruik van zuren en krachtige reinigingsmiddelen.

Voorkom problemen door de vloer te impregneren

Zeker wanneer u een leistenen vloer met kalk heeft is het sterk aan te raden om de vloer te laten impregneren. Deze variant is gevoelig voor het ontstaan van vlekken door het gebruik van zuren. Laat u een glas wijn op de vloer vallen? Dan kan er al een vlek ontstaan door de zuren  die in de wijn aanwezig zijn. Eeuwig zonde! Wij kunnen de leistenen vloer impregneren voor u, zodat er een beschermende laag over uw vloer wordt gerealiseerd. Vocht en vuil zullen dan minder snel in de vloer trekken, waardoor vlekken effectiever kunnen worden voorkomen.

Wij zorgen ook voor professioneel leisteen onderhoud

Ook voor een vakkundig leisteen schoonmaken en voor uw onderhoud bent u bij ons welkom. Wij maken uw leistenen vloer weer mooi én wij zorgen er graag voor dat deze ook in de toekomst mooi blijft. Natuurlijk vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, een persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte.

Een gratis proefstuk?​

Laat je door ons terugbellen.

Scroll naar top