Kwartsiet onderhoud

Alles over Kwartsiet onderhoud van de Marmer Specialist

Kwartsiet onderhoud laat u het best over aan een ervaren onderneming. De Marmer Specialist is uw ervaren professional. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het grondig reinigen, behandelen en onderhouden van de meest verschillende soorten natuursteen. Ook voor het schoonmaken, behandelen en onderhouden van een kwartsiet vloer bent u bij ons van harte welkom. Wij combineren voor elke soort natuursteen de juiste aanpak met de beste middelen en de meest moderne technieken. Hierdoor kunnen wij garant staan voor een perfect resultaat van onze werkzaamheden, waardoor u weer kunt genieten van de indrukwekkende uitstraling van uw kwartsiet vloer.

Kwartsiet bestaat in verschillende varianten

Alle soorten natuursteen kunnen we eigenlijk in een vaste groep indelen. Kwartsiet behoort tot de uitzonderingen op de regel. Deze soort natuursteen ontstaat onder de grond, op grote diepte, waar mineralen zich omvormen tot gesteente. Dit kan gebeuren doordat de mineralen onder hoge druk komen te staan, maar dit kan ook gebeuren doordat zij onder hoe temperatuur komen te staan. De precieze samenstelling van mineralen verschilt en juist dit zorgt voor het belangrijkste verschil. Diverse samenstellingen zouden ervoor zorgen dat een kwartsiet vloer valt onder de vloeren van sedimentair gesteente, terwijl andere samenstellingen ervoor zorgen dat deze onder de metamorf gesteenten valt. Kwartsiet schoonmaken dient op de juiste wijze te gebeuren, passend aan het specifieke soort natuursteen, om het beste resultaat te bereiken. Dit geldt ook voor de behandeling en kwartsiet onderhoud.

kwartsiet onderhoud

Kalkhoudend en niet kalkhoudend kwartsiet

Uw vloer van kwartsiet heeft specifieke samenstelling van mineralen. In de meeste gevallen is de samenstelling niet bekend. Het is wel mogelijk om de specifieke samenstelling van mineralen te laten onderzoeken. Dit gebeurt vaak door een beetje zoutzuur op de vloer te deponeren, uiteraard op een plek die niet zichtbaar is, bijvoorbeeld doordat er normaal gesproken een grote kast op staat. Gebeurt er weinig? Dan zit er geen kalk in de vloer. Begint de druppel zoutzuur hevig te schuimen? Dan is er wel sprake van kalk in de vloer. Zonder dit onderzoek weet u dus niet zeker welke mineralen er wel in uw kwartsiet vloer te vinden zijn en welke niet. Zit er kalk in de vloer? Dan reageert de vloer heel heftig op zuren, die bijvoorbeeld aanwezig zijn in diverse schoonmaakproducten, zoals azijn, maar ook in wijnen. U kunt kwartsiet schoonmaken met een zuurvrije grondreiniger.

Wij kunnen uw vloer van kwartsiet behandelen

U kunt bij ons terecht voor het laten uitvoeren van een grondige reiniging van uw kwartsiet vloer. Vervolgens kunnen wij, indien nodig, de vloer van kwartsiet behandelen. Deze kunnen wij bijvoorbeeld van een beschermende laag voorzien (impregneren), welke gemiddeld 5 tot 10 jaar blijft zitten. Deze laag vertraagt het intrekken van vloeistoffen, waardoor er geen vlekken ontstaan als u gemorste vloeistof zo snel mogelijk verwijderd. Na het reinigen en behandelen van de vloer – of een ander oppervlak – kunnen wij ook zorgen voor een professioneel kwartsiet onderhoud.

Van reiniging tot een professioneel onderhoud

Kwartsiet heeft een goed onderhoud nodig om lang mooi te blijven. Voor de reguliere reiniging raden wij u aan uitsluitend water te gebruiken of, af en toe, aan te vullen met een zuurvrij reinigingsproduct. Wij kunnen u hierin adviseren. Natuurlijk kunnen wij de vloer goed behandelen en zorgen wij graag voor een professioneel, periodiek kwartsiet onderhoud. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor onze services. Wilt u eerst meer informatie of een persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Een gratis proefstuk?​

Laat je door ons terugbellen.

Scroll naar top