Marmer Kristalliseren

Alles over Marmer Kristalliseren van de Marmer Specialist

Waarom natuursteen of marmer kristalliseren?

Er zijn meerdere redenen om uw natuurstenen vloer te laten kristalliseren. Een nieuwe vloer kan hiermee worden afgewerkt en voor een oude vloer dient het als een opknapbeurt. Bijvoorbeeld wanneer uw vloer dof gelopen is of er looppaden zijn ontstaan vanwege zware belasting. Door het kristalliseren wordt het oppervlak van bijvoorbeeld het marmer gedicht, hierdoor is deze minder toegankelijk voor vlekken en vuil. De verharde toplaag beperkt ook eventuele slijtage in de toekomst. Bovendien ziet u de mooie glans van de vloer weer terug. Hierin gaat kristalliseren een stuk verder dan impregneren. De kristallen hechten zich in de steen en beschermen van binnenuit. De toplaag slijt op deze manier niet. Dit is wel het geval bij een impregneer laag wat resulteert in looppadden of doffe plekken.

Wat kan de Marmer Specialist voor u doen?

De vakmannen van Marmer Specialist kunnen alle soorten natuurstenen vloeren reinigen en polijsten. Voordat we beginnen met het polijsten gaan we eerst uw natuurstenen vloer goed reinigen. Na het reinigen voegen we een marmer kristallisatie product toe aan de toplaag van uw vloer. Hierdoor wordt de toplaag verhard en krijgt uw vloer een mooie glans. Door het marmer kristalliseren van de natuursteen vloer ontstaat er een chemische reactie met de toplaag van uw vloer. Na de behandeling biedt de toplaag bescherming tegen het indringen van vuil en vlekken. Met deze complete behandeling van uw vloer bent u verzekerd van een verbluffend resultaat en ziet uw vloer er lange tijd stralend uit!

Wanneer heeft uw vloer deze behandeling nodig?Marmer kristaliseren

De methode kristalliseren is uitermate geschikt voor het weer laten glanzen van een dof geworden steensoort, in dit geval een natuurstenen vloer. Na verloop van tijd is het bijna onvermijdbaar dat een mooie vloer wat doffer wordt en dus haar glans verliest, de oorzaak hiervan is simpelweg dat eroverheen gelopen wordt.

Kristalliseren niet geschikt voor ieder type vloer!

Deze behandeling is echter niet voor elk type vloer en natuursteen geschikt, alleen voor vloeren met een steensoort die is opgebouwd uit kalk is deze behandeling geschikt. De enige vloersoorten waarop wij deze behandeling dus uitvoeren zijn dan ook marmer en andere soorten kalksteen. Weet u niet zeker van welke steensoort uw vloer gemaakt is? Neem dan contact met ons op, onze experts beoordelen de vloer snel en adviseren u de geschikte behandelingen.

Door middel van het kristallisatie proces wordt een doffe vloer weer mooi glanzend gemaakt. Hoe erg de vloer na de behandeling glanst hangt af van de oorspronkelijke oppervlaktebewerking, of deze gezoet/gepolijst is,  en de mate waarin deze dof is gelopen naar verloop van tijd. Dit proces maakt zeer ondiepe krasjes onzichtbaar of iets minder zichtbaar. Andere beschadigingen blijven helaas zichtbaar. Is de vloer erg dof of beschadigd met krassen en vlekken, dan zal onze specialist u een intensievere behandeling aanraden.

Hoe gaat het marmer kristalliseren in zijn werk?

Voordat onze specialist met het proces van het kristalliseren kan beginnen moet er eerst een eventuele beschermlaag worden verwijderd. Dit doen wij doormiddel van een zeer intensieve reiniging van de volledige vloer. Vervolgens wordt met behulp van chemicaliën en een professionele boen machine een chemische reactie veroorzaakt op de kalk in de bovenlaag van uw natuursteen. Dit zorgt ervoor dat de bovenlaag zich ‘verdicht’, hierdoor neemt de glans toe en straalt uw vloer weer als nooit te voren.

Bent u benieuwd geworden naar wat wij voor uw vloer kunnen betekenen? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!

 

Een gratis proefstuk?​

Laat je door ons terugbellen.

Scroll naar top