Kalksteen onderhoud

Alles over Kalksteen onderhoud van de Marmer Specialist

Kalksteen onderhoud laat u het best uitvoeren door een ervaren onderneming. Wanneer u een kalksteen vloer heeft, dan wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. De vloer kan een leven lang meegaan, echter, dan is het wel belangrijk om de vloer de juiste aandacht te geven. Kalksteen schoonmaken dient op de juiste wijze te gebeuren en kalksteen behandelen met een impregneermiddel is altijd een verstandige keuze. Daarnaast vraagt de kalkstenen vloer om een professioneel onderhoud op periodieke basis. Voor al deze services bent u aan het juiste adres bij de marmer specialist. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het grondig reinigen, behandelen en onderhouden van natuurstenen vloeren, wanden, aanrechtbladen, tafelbladen en meer.

Kalksteen verliest op den duur aan kwaliteit

U kunt kalksteen schoonmaken met producten die geen zuren bevatten. Het is in de meeste gevallen het best om alleen water te gebruiken. U kunt vervolgens de vloer van kalksteen schoonmaken met een zuurvrije grondreiniger voor een iets effectievere reiniging, bijvoorbeeld eens per maand. Voor een optimaal grondige reiniging, wat zeker ook belangrijk is voor de levensduur van de vloer, kunt u altijd bij ons terecht. Hoe goed de kalkstenen vloer ook gereinigd wordt, het is in de praktijk niet te voorkomen dat de kwaliteit langzaam verloren gaat. Het kalksteen kan gaan verzakken of breken en er kunnen scheuren ontstaan. Dit is vanzelfsprekend zonde. Ziet u dat de kwaliteit van de vloer verminderd?

kalksteen onderhoud

Dan kunt u ons inschakelen voor de behandeling van het kalkstenen oppervlak.

Kalksteen behandelen op verschillende manieren

De behandeling van kalksteen is zeker niet standaard. Er zijn meerdere manieren waarop kalksteen behandeld kan worden. Het is altijd aan te raden om een kalkstenen vloer of ander oppervlak te laten behandelen met een impregneermiddel. Het snel intrekken van vloeistoffen en vocht wordt hiermee voorkomen, waardoor er minder snel vlekken ontstaan. Wij kunnen het oppervlak impregneren, waardoor er een beschermend laagje ontstaat dat het proces van intrekken vertraagd. Zo heeft u meer tijd om gemorste vloeistoffen te verwijderen voor zij vlekken veroorzaken. Ziet u veel krassen in de vloer of merkt u dat er een verschil in hoogte is ontstaan tussen diverse tegels? Dan kunnen wij de vloer behandelen door middel van schuren. Om de tegels weer te laten glanzen kunnen wij de kalkstenen vloer polijsten / kristalliseren.

Kalksteen blijft om onderhoud vragen

Kalksteen is prachtig, maar het is wel een materiaal dat om uw aandacht blijft vragen. Het gaat dan om kalksteen reinigen en behandelen, maar uiteraard ook om het goed onderhouden van kalksteen. Zo zorgt u ervoor dat de kalkstenen vloer de mooie uitstraling en de goede kwaliteit behoudt. Voor een grondige reiniging of behandeling en voor kalksteen onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij zorgen voor een periodiek kalksteen onderhoud

U bent bij ons van harte welkom voor het laten voeren van een professioneel onderhoud van uw kalkstenen vloer of ander oppervlak. Wij bieden u een zeer complete service, waarbij u zelf geen omkijken meer heeft naar het kalksteen. U hoeft er alleen nog maar van te genieten! Wilt u meer weten of heeft u interesse in een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact met ons op.

Een gratis proefstuk?​

Laat je door ons terugbellen.

Scroll naar top