Graniet schoonmaken

Alles over Graniet schoonmaken van de Marmer Specialist

Graniet schoonmaken, behandelen en goed onderhouden is heel belangrijk voor de levensduur van deze soort natuursteen. Heeft u een natuurstenen vloer aan laten leggen? Dan zorgt u vanzelfsprekend voor het eerste onderhoud van de graniet vloer. Dit betekent dat u regelmatig vuil en stof verwijdert, door middel van stofzuigen, vegen en dweilen. Graniet is poreus en dat betekent dat het relatief makkelijk vocht opneemt wanneer het onbehandeld is. Graniet behandelen is daarmee een juiste keuze. Door middel van impregneren kan er een beschermende laag worden aangebracht om te voorkomen dat vocht snel kan intrekken. Voor graniet schoonmaken, impregneren en onderhouden bent u welkom bij de Marmer Specialist.

Graniet heeft niet veel onderhoud nodig

We zien in veel Nederlandse woningen graniet terugkomen. Hierbij zien we niet alleen granieten vloeren, maar onder meer ook wanden, tafelbladen en aanrechtbladen van graniet. Deze soort natuursteen bestaat uit drie verschillende mineralen, namelijk mica’s, veldspaten en kwarts. Het is een zuur stollingsgesteente, ook wel een magmatisch gesteente genoemd, dat van nature zeer sterk en hard is. Graniet is bestand tegen vorst en hitte. Daarnaast heeft het krasvaste eigenschappen. Kortom, allemaal eigenschappen waar we in huis voordeel mee kunnen doen. Door deze eigenschappen is graniet in de basis onderhoudsvriendelijk. Wel is het belangrijk om op regelmatige basis te zorgen voor een goede graniet reiniging en een juiste behandeling. Wij staan hierin graag voor u klaar.

Graniet reinigen en behandelen op professionele wijze

Graniet schoonmakenIn de basis is graniet natuurlijk wel gewoon een natuursteen en dat betekent per definitie dat het een poreus materiaal is. Daarnaast is er geen kalk te vinden in de meeste soorten graniet, maar er zijn zeker wel kalkhoudende varianten. Het zijn vooral deze varianten die heel slecht bestand zijn tegen zuren, welke bijvoorbeeld in wijn zitten, maar ook aanwezig zijn in krachtige reinigingsmiddelen. Graniet reinigen vraagt dan ook altijd om professionele aandacht. Wij kunnen uw graniet schoonmaken op vakkundige wijze, waarbij wij gegarandeerd zorgen voor een perfect resultaat. U kunt ook bij ons terecht voor graniet impregneren. Hierbij brengen wij een beschermende laag aan, waardoor vocht en vlekken niet meer zo snel in het gesteente kunnen trekken en het graniet langer mooi blijft.

Graniet onderhoud blijft altijd nodig

Deze natuursteen vraagt niet veel onderhoud, maar dat betekent niet dat er helemaal geen aandacht voor onderhoud nodig is. Het is zeker belangrijk om graniet goed te laten onderhouden. Eenmalige impregnatie is bijvoorbeeld niet voldoende. Afhankelijk van onder meer de mate van gebruik blijft de laag impregneer intact voor de duur van gemiddeld vijf tot tien jaar. Vervolgens moet er opnieuw worden geïmpregneerd. Wij kunnen het graniet behandelen, aansluitend na een grondige reiniging, zodat het graniet er weer lange tijd tegenaan kan. Vanzelfsprekend verzorgen wij ook het graniet onderhoud.

Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan

U bent bij ons aan het juiste adres voor het laten reinigen, behandelen en onderhouden van graniet. U kunt vrijblijvend een prijsopgave bij ons aanvragen. Wilt u eerst een persoonlijk advies of heeft u behoefte aan meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op.

 

 

Een gratis proefstuk?​

Laat je door ons terugbellen.

Scroll naar top