Chinees hardsteen onderhoud

Alles over Chinees hardsteen onderhoud van de Marmer Specialist

Chinees hardsteen onderhoud en schoonmaken vraagt om een specifieke aanpak. Een Chinees hardstenen vloer is op veel punten goed te vergelijken met een Belgisch hardstenen vloer, welke we ook vaak tegenkomen. Echter, zoals de naam het al aangeeft zijn de diverse soorten natuursteen ontstaan in verschillende landen. Hierdoor laat de Belgische variant bijvoorbeeld veel meer fossielen zien dan de Chinese variant. Een overeenkomst is dat we het in beide gevallen hebben over een zogenaamd sedimentair gesteente, dat is ontstaan door de transformatie van niet geconsolideerd sediment in vast gesteente, dus hardsteen. Een Chinees hardstenen vloer vraagt om een regelmatige grondige reiniging, om de juiste behandeling en een goed onderhoud. Hiervoor bent u aan het juiste adres bij de marmer specialist.

Op de juiste wijze Chinees hardsteen schoonmaken

Chinees hardsteen onderhoud

U wilt natuurlijk zelf uw vloer van Chinees hardsteen schoonmaken. De dagelijkse of wekelijkse schoonmaakbeurt kunt u dan ook prima zelf uitvoeren. Let hierbij wel op het gebruik van schoonmaakmiddelen. Chinees hardsteen reinigen met zuurhoudende reinigingsmiddelen is bijvoorbeeld sterk af te raden. Het materiaal is extreem gevoelig voor zuren en dit betekent dat het door zuurhoudende schoonmaakmiddelen, zoals azijn, snel beschadigt. De zuren zorgen voor het ontstaan van vlekken die niet meer weg te poetsen zijn. Dit is zonde en wilt u vanzelfsprekend

voorkomen. Reinig Chinees hardsteen met enkel schoon water of met een zeer mild reinigingsproduct. Wij kunnen het Chinees hardsteen grondig reinigen op professionele wijze.

Chinees hardsteen behandelen met impregneermiddel

Wanneer Chinees hardsteen volledig onbehandeld blijft, dan is het extreem gevoelig voor vlekken. Het is een poreus materiaal. Deze soort natuursteen is weliswaar zeer sterk en duurzaam, maar het neemt van nature vocht snel op. Hierdoor ontstaan er snel vlekken die niet meer weg geboend kunnen worden. Chinees hardsteen behandelen met een impregneermiddel is daarom een verstandige keuze. Vetten, oliën en andere soorten vocht kunnen door de laag impregneer niet meer zo snel in het gesteente trekken, waardoor vlekken kunnen worden voorkomen. Wij kunnen uw vloer van Chinees hardsteen reinigen en behandelen met impregneermiddel om een beschermende laag aan te brengen. Vanzelfsprekend is dit niet alleen mogelijk met Chinees hardstenen vloeren, maar ook met andere oppervlakken van deze natuursteen soort.

Een professioneel Chinees hardsteen onderhoud

Chinees hardsteen is zeer sterk en gaat daarom ook erg lang mee. Toch is het wel belangrijk om er op de juiste manier mee om te gaan. Het materiaal is niet alleen gevoelig voor zuren, maar ook voor het ontstaan van krassen. U kunt zelf zorgen voor een eenvoudige reiniging en een goed onderhoud van het Chinees hardsteen. Maak bijvoorbeeld regelmatig even gebruik van een zuurvrije grondreiniger. Vanzelfsprekend kunnen wij u adviseren over het goed schoonhouden en onderhouden van de vloer. Daarnaast zorgen wij graag voor een grondige reiniging, behandeling en onderhoud op periodieke basis.

Wij staan voor u klaar!

U kunt bij ons terecht voor het grondig reinigen, behandelen en onderhouden van natuursteen. Zoekt u een professional voor een complete service, inclusief Chinees hardsteen onderhoud? Dan staan wij voor u klaar met een zeer complete dienstverlening.

Een gratis proefstuk?​

Laat je door ons terugbellen.

Scroll naar top