Belgisch hardsteen Schoonmaken

Alles over Belgisch hardsteen Schoonmaken van de Marmer Specialist

Belgisch hardsteen schoonmaken kan niet zomaar met elk reinigingsmiddel. Van alle soorten natuursteen behoort Belgisch hardsteen tot de meest sterke varianten, maar een Belgisch hardstenen vloer kent ook een aantal kwetsbaarheden. Eén van deze kwetsbaarheden is dat het heel gevoelig is voor zuren, welke vaak te vinden zijn in sterke reinigingsproducten. U kunt uw vloer van Belgisch hardsteen schoonmaken met schoon, helder water. Daarnaast kunt u gebruik maken van zuurvrije grondreinigers. Aanvullend adviseren wij u om de vloer op periodieke basis grondig te laten reinigen door een ervaren bedrijf. Indien nodig kan de vloer van Belgisch hardsteen ook worden behandeld en onderhouden. Voor deze services bent u welkom bij de marmer specialist.

Belgisch hardsteen en Chinees hardsteen zijn niet hetzelfde

In de praktijk horen we nogal eens de termen Belgisch hardsteen en Chinees hardsteen door elkaar gebruikt worden. Het is zeker waar dat deze soorten hardsteen overeenkomsten hebben. Beide varianten zijn ontstaan door middel van lithificatie. Zo noemen we het proces waarin sediment in vast gesteente verandert. Vanzelfsprekend is Chinees hardsteen ontstaan in China, terwijl Belgisch hardsteen is ontstaan in (voornamelijk) de Ardennen. Dit betekent dat er zeker ook verschillen te ontdekken zijn. Belgisch hardsteen is vooral te herkennen aan de grote hoeveelheid fossielen, waaronder crinoïden, terwijl deze veel minder aanwezig zijn in Chinees hardsteen. Beide varianten zijn wel zeer gevoelig voor zuren en krassen. Belgisch hardsteen schoonmaken vraagt dan ook om wat extra aandacht.

Met impregneermiddel Belgisch hardsteen behandelenBelgisch hardsteen schoonmaken

Wij kunnen op de eerste plaats uw vloer van Belgisch hardsteen reinigen op grondige wijze. Hiervoor gebruiken wij een combinatie van de juiste middelen met een passende techniek en moderne apparatuur. Na het reinigen kunnen wij de vloer van Belgisch hardsteen behandelen met impregneermiddel. Dit betekent dat wij een beschermende laag, die niet zichtbaar is, aanbrengen. Deze laag voorkomt dat vloeistoffen, zoals olie, vet en ander vocht, makkelijk in kunnen trekken en vlekken kunnen veroorzaken. Het proces van intrekken wordt vertraagd. Het blijft dus wel belangrijk om gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk van de vloer – of een ander oppervlak van Belgisch hardsteen – te verwijderen.

Zorg voor het juiste Belgisch hardsteen onderhoud

Belgisch hardsteen mag zich rekenen tot de meest sterke soorten natuursteen. Dit betekent dat het materiaal een zeer lange levensduur kent. De maximale levensduur wordt bereikt door te zorgen voor een regelmatig Belgisch hardsteen onderhoud. Dit is onderhoud dat goed is afgestemd op het materiaal. Vanzelfsprekend kunt u hiervoor bij ons terecht. Wij kunnen de vloer eerst goed reinigen. De beschermende laag door het impregneren blijft, afhankelijk van de situatie, vijf tot tien jaar intact. Wij kunnen de vloer, indien nodig, opnieuw behandelen. Daarnaast houden wij de vloer mooi door middel van een professioneel Belgisch hardsteen onderhoud.

Wij zijn uw ervaren, betaalbare partner

Voor de grondige reiniging, de professionele behandeling en een gedegen onderhoud van alle soorten natuursteen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor u klaar met een uitgebreide dienstverlening tegen een aantrekkelijk tarief. U kunt direct een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Neem voor meer informatie of advies gerust contact met ons op.

Een gratis proefstuk?​

Laat je door ons terugbellen.

Scroll naar top