Behandelingen

Alles over Behandelingen van de Marmer Specialist

Hier vind u de verschillende diensten en marmer behandelingen waar wij als Marmer Specialist in zijn gespecialiseerd. of het nu nu gaat over het polijsten van marmer, of het kristalliseren van uw prachtige natuursteen vloer, wij zorgen dat u natuursteen of marmeren vloer het onderhoud krijgt wat het verdient! Onze specialisten hebben de juiste middelen en kennis om uw marmeren of natuursteen vloer, blad of wanden weer als nieuwstaat te maken! leest u hieronder meer over de verschillende mogelijkheden.

marmer polijsten maakt je natuursteen als nieuw

Marmer Polijsten

De reden dat u onze site bezoekt is dat u ervoor wilt zorgen dat uw natuursteen vloer zo mooi mogelijk is én blijft. Polijsten is een behandeling die wij uitvoeren om een natuursteen weer haar mooie glans terug te geven. Vooral bij vloeren van Belgisch hardsteen, marmer, Chinees hardsteen en travertin is het belangrijk om met enige regelmaat de vloer te (laten) polijsten. Het polijsten van uw vloer hoeft niet lang te duren. Wanneer u voor èèn van onze marmer behandelingen kiest, dan is de specialist binnen één dag helemaal klaar met uw vloer. Uiteraard is dit deels afhankelijk van het te behandelen oppervlak. Daarnaast kan tijdens het reinigen en polijsten uw meubilair gewoon in huis blijven. Op wat schuiven en verplaatsen na scheelt dit een hoop gedoe! Wilt u uw marmeren vloer weer in topconditie zien? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Meer over Polijsten
door marmer schuren maakt de natuursteen nieuw

Marmer Schuren

Het schuren van een vloer gaat vaak vooraf aan het polijsten. Door de natuursteen te schuren worden oneffenheden in de vloer opgelost. Door langdurig en intensief gebruik van een natuursteen vloer kunnen er na verloop van tijd hoogteverschillen ontstaan in het oppervlak van de vloer. Door middel van onze professionele schuurmachines wordt de vloer eerst volledig vlakgeslepen. Alle ongelijkheden, beschadigingen, vlekken, slijtageplekken en vlekken worden tot de voeg weggeslepen. Na het minimale slijpen van de vloer wordt de vloer weer mooi gemaakt door middel van polijsten. Doordat er in het schuurproces nat geschuurd wordt, is de gehele behandeling zo goed als stofvrij! Het slijpwater wordt met een waterzuiger direct opgevangen en opgezogen. Dit voorkomt een hoop opruimwerk. Uw natuurstenen vloer zal er nadat onze specialist is langs geweest als nieuw uitzien en ook zal vuil geen kans meer krijgen om achter te blijven op uw vloer.

Meer over Schuren
Marmer impregneren is goed voor je vloer

Marmer Impregneren

Het impregneren van natuursteen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud, wanneer u lang wilt genieten van uw vloer is het belangrijk om tijdig uw marmeren of andere steensoorten vloer te impregneren. Een nieuwe en oude vloer kan geïmpregneerd worden ter bevordering van de levensduur. Hoe vaak moet een vloer geïmpregneerd worden? Dit is sterk afhankelijk van de omstandigheden waarin de vloer ligt. Hieronder vind u een globale richtlijn voor een aantal omstandigheden. - Natuursteen die binnen ligt: eens in de 5 jaar - Natuursteen buiten: 1 keer per jaar - Natuursteen vochtige ruimte: 1 keer per jaar Allereerst zullen onze vakmannen de ondergrond voorbereiden op de behandeling, vervolgens zullen zij het impregneermiddel aanbrengen op de vloer. Tot slot moet de vloer gelijkmatig worden afgenomen.

Meer over Impregneren
marmer slijpen laat je vloer er als nieuw uitzien

Marmer Slijpen

Zitten er op uw natuurstenen vloer veel krassen of beschadigingen? Dan is alleen kristalliseren helaas niet voldoende. Na het kristalliseren zouden de krassen en beschadigingen namelijk nog steeds zichtbaar zijn. De vloer zal eerst afgeslepen moeten worden. Hoe dit het beste gedaan kan worden bij uw vloer bekijken wij graag samen met u.Naast het verwijderen van beschadigingen en krassen wordt tevens het aanzien van uw natuursteen vloer flink verbeterd. Uw vloer zal weer haar mooie, egale glans laten zien en de natuurlijke kleuren zijn weer beter zichtbaar. Na deze marmer behandeling kunt u weer genieten van uw prachtige vloer. U zult het gevoel hebben dat er een nieuwe vloer in is gelegd!

Meer over Slijpen
natuursteen kristalliseren zorgt voor een toplaag

Marmer Kristalliseren

De methode kristalliseren is uitermate geschikt voor het weer laten glanzen van een dof geworden steensoort, in dit geval een natuurstenen vloer. Na verloop van tijd is het bijna onvermijdbaar dat een mooie vloer wat doffer wordt en dus haar glans verliest, de oorzaak hiervan is simpelweg dat eroverheen gelopen wordt. Het kristalliseren is echter niet voor elk soort vloer geschikt, alleen voor vloeren met een steensoort die is opgebouwd uit kalk is deze methode geschikt. De enige vloersoorten waarop wij deze behandeling dus uitoefenen zijn dan ook marmer en kalksteen. Voordat onze specialist met het kristalliseren kan beginnen moet eerst een eventuele beschermlaag worden verwijderd. Dit doen wij doormiddel van een hele intensieve reiniging van de volledige vloer. Vervolgens wordt met behulp van chemicaliën en een boenmachine een chemische reactie veroorzaakt op de kalk in de bovenlaag van de natuursteen. Hierdoor ‘verdicht’ de bovenlaag zich, hierdoor neemt de glans toe en straalt uw vloer weer! Al onze marmer behandelingen zijn uiterst effectief!

Meer over Kristalliseren
Scroll naar top